Onze bedrijfsinfo
Van de Pavert Beveiliging BV
’t Holland 29
6921 GX Duiven

Telefoon: 026 32 10 510
Mail: info@vandepavert.nl
Onze showroom is van
maandag t/m vrijdag geopend
van 09:00-17:00 uur.
Algemene leveringsvoorwaarden Direct contact opnemen

Borg of VEB Duiven

Wil je je bedrijf of inboedel laten verzekeren? Dan is de kans groot dat de verzekering je verplicht om je te laten beveiligen door een VEB- of BORG-erkend bedrijf. Aan de hand van het BORG of VEB certificaat toont een beveiligingsbedrijf zijn betrouwbaarheid en vakmanschap. Ze zijn beoordeeld op alle benodigde kwalificaties voor het adviseren, aanleggen, onderhouden en de controle van inbraakbeveiliging. Tevens is het een bevestifing dat uw pand voldoet aan de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Van de Pavert Beveiliging Duiven is zowel VEB-erkend als BORG gecertificeerd. 

BORG versus VEB, wat is het verschil tussen een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf en een VEB-erkend beveiligingsbedrijf?

Wat is de BORG? Het BORG-certificaat is een beveiligingskeurmerk van het CCV. Net als bij de VEB, moeten aangesloten bedrijven adviseren volgens de richtlijnen van de VRKI. Ook werken BORG-gecertificeerde bedrijven met de wet PBR en de BORG BRL. Beveiligingsbedrijven die gecertificeerd zijn om BORG certificaten uit te geven, worden jaarlijks middels een audit beoordeeld door een certificatie-instelling (CB&V, DEKRA, KIWA of CIBV) op levering van hun producten en of diensten. Bovendien zijn zij gecontroleerd op de bedrijfsprocessen, deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel. 

Wat is de VEB? Een door de  VEB erkend bedrijf wordt jaarlijks gecontroleerd en adviseert volgens de VRKI en de VEB 3 kwaliteitsregeling. De VEB coacht haar leden en zorgt er samen met inspecteurs voor dat de kwaliteit steeds weer verbetert. Naast de reguliere, jaarlijkse inspecties, wordt ieder VEB-erkend bedrijf eens in de drie jaar gecontroleerd door een onafhankelijke inspecteur. 

Zoals je hierboven kan lezen, hebben beide organisaties veel met elkaar gemeen. Zowel bij de BORG als bij de VEB ben je verzekerd van een beveiligingsadvies op maat. Ook verplichten beide organisaties aan aangesloten bedrijven om te werken volgens de VRKI 2.0.

Het BORG of VEB certificaat is een bewijs dat van de Pavert Beveiliging verklaart dat de installatie aan de minimale eisen volgens de vastgestelde risico klasse voldoet. Voor de verzekeraars is dit ook een garantie dat dit deel van de beveiliging volgens de meest recente VRKI is vastgesteld en is uitgevoerd.

En wat is het verschil tussen een BORG-certificaat (B of E) en VEB certificaat of opleveringsbewijs?

Waar BORG voorheen bestond uit 1 regeling, is deze nu opgesplitst in 2 aparte regelingen: een BORG-B certificaat (alleen voor de bouwkundige beveiliging) en / of een  BORG-E certificaat (alarminstallatie). 
De geldigheidsduur van een document is 5 jaar, mits u een onderhoudsabonnement heeft afgesloten, u jaarlijks minimaal één preventieve controle laat uitvoeren en zolang er geen veranderingen optreden.
 
Een VEB-beveiligingscertificaat wordt uitgegeven als er een installatie is aangelegd die volledig overeenkomt met de vastgestelde beveiligingsklasse conform de geldende VRKI. Het VEB-opleveringsbewijs kan afgegeven worden als er een installatie is aangelegd waarbij de uitgevoerde beveiligingsmaatregelen afwijken van de geconstateerde risicoklasse conform VRKI. 
De geldigheidsduur van een document is 1 jaar en kan verlengd worden tot 5 jaar, mits er onderhoud wordt uitgevoerd volgens de vastgestelde regels. Of een uitgegeven document op dit moment geldig is, zal dan ook afhangen van diverse factoren. 

Vaak zullen verzekeraars zowel een BORG-B als een BORG-E certificaat eisen. Je bent dan duurder uit ivm de aanschaf van 2 documenten. Om die reden zal BORG asteeds meer gebruikt wordt voor risicoklasse 3 en 4.
Voor de lagere risico’s in klasse 1 en 2 zou een VEB-beveiligingscertificaat of VEB-opleveringsbewijs moeten volstaan, zoals de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) die hanteert.

Vraag uw verzekeraar vooraf of hun voorkeur naar BORG of VEB uit gaat. Bij twijfel mag uw verzekeraar altijd contact met ons opnemen. 

NB Verisure levert geen Borg of VEB certificaten.

 


 
Beveiligingsplan...Verbeterde Risico Klassen Indeling