Bouwkundige beveiliging

Bouwkundige beveiliging bestaat uit het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. De complete bouwkundige beveiliging van een pand tegen inbraak moet echt alle inbraakgevoelige onderdelen omvatten die voor inbrekers bereikbaar zijn. Belangrijk daarbij is dat de 'zwakke' plekken van uw pand goed beveiligd worden. 

Deze zwakke plekken zijn vooral buitendeuren, ramen, lichtkoepels, balkons en dakramen. Niet alleen bereikbare ramen en deuren op de begane grond maar ook op de eerste of tweede verdieping vallen daaronder. De gelegenheidsinbreker is namelijk zeer inventief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan afvalcontainers, regenpijpen, zonneschermen, daken van uitbouwen of schuttingen. En zelfs een tijdelijke mogelijkheid, zoals de steiger of de trap van een ramenwasser kan uitnodigen om het eens 'hoger op' te zoeken!

Beveiligingsproducten met Politiekeurmerk Duiven 

Een goede bouwkundige beveiliging is het belangrijkste bij het beveiligen van uw pand. De beste aanpak daarbij is het beveiligen van uw pand met hang- en sluitwerk van de productenlijst van bijvoorbeeld Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit zijn over het algemeen producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk.

Hang- en sluitwerk SKG

Voor al uw 'gevelelementen' heeft van de Pavert Beveiliging Duiven kwalitatief goed inbraakwerend hang- en sluitwerk. Behalve goede sloten, beslag met kerntrekbeveiliging en gecertificeerde sleutels moeten houten ramen en deuren ook voorzien zijn van dievenklauwen of -pinnen aan de scharnierzijde. Hierdoor kan het raam of de deur aan de scharnierzijde niet geopend worden. Zodra duidelijk is welke gevel- en dakopeningen beveiligd dienen te zijn tegen inbraak, moet worden vastgesteld hoe zwaar de beveiliging moet worden uitgevoerd. Van de pavert Beveiliging gebruikt alleen producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk.

Bouwkundig certificeren

De vraag vanuit verzekeraars tot het certificeren van bouwkundige beveiliging (BK) is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Als één van de weinige beveiligingsbedrijven in Nederland certificeren wij bouwkundige beveiliging en stellen wij bouwkundige rapporten op. Voor informatie kunt u contact met ons opnemen en leggen wij onze procedures en kosten graag aan u voor.