VRKI 2.0 - kaart 2019

De Verbeterde Risicoklasseindeling 2.0 (VRKI versie 2019) is hèt instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico stellen we vast welk soort preventiemaatregelen we moeten treffen, en van welke zwaarte die maatregelen moeten zijn.

De VRKI 2.0 wordt gebruikt door verzekeraars en beveiligingsbedrijven. Als de beveiligingsmaatregelen zijn uitgevoerd, kan een BORG Beveiligingsbedrijf een BORG opleveringsbewijs of certificaat verstrekken. U kunt hiermee aantonen dat er goede beveiliging is aangebracht. Verzekeraars kunnen de beschikking over een BORG Beveiligingsopleveringsbewijs of Beveiligingscertificaat meenemen bij de bepaling van de verzekeringspremie. Een  beveiligingscentrificaat of opleveringsbewijs kan u dus ook nog voordeel opleveren.

De inbraakgevoeligheid van woningen wordt bepaald door de aanwezigheid van – voor inbrekers – attractieve zaken van de inboedel. De totaal (verzekerde) waarde ervan bepaalt de risicoklasse.

De inbraakgevoeligheid van bedrijven wordt bepaald door de aanwezigheid van de soort attractieve goederen en inventaris, de (verzekerde) waarde ervan en onder welke omstandigheden die goederen aanwezig zijn (eigen gebruik, winkel/showroom of in een magazijn).

De beveiligingsmatrix van de VRKI 2.0 geeft voor iedere risicoklasse de bijbehorende beveiligingsmaatregelen aan. BORG Beveiligingsbedrijven, zoals Van de Pavert Beveiliging, zijn verplicht de VRKI 2.0 toe te passen bij ieder ontwerp van en onderhoud aan beveiligingsconcepten. Dit is ook in hun kwaliteitssysteem opgenomen.

De Verbeterde Risicoklasseindeling 2.0 heeft de steun van het Verbond van Verzekeraars en Verbond van BeveiligingsOrganisaties (VvBO), VEB, CCV, Uneto-VNI en certificatie instellingen.

Download hier de vernieuwde VRKI 2.0 versie 2019: VRKI 2.0 kaart CCV 2019.pdf