Automatische updates houden draadloze alarmsystemen van Ajax veilig!

Eind april kwam in het nieuws dat bepaalde alarmsystemen van ABUS door criminelen overgenomen konden worden. Er was weliswaar een update beschikbaar om dat te voorkomen, maar dat was bij zo’n 300 gebruikers niet bekend.
 
Automatische updates
Updates van het besturingssysteem van de Ajax-hubs verhogen de stabiliteit en veiligheid van het systeem.
Omdat ze zo belangrijk zijn, zorgt Ajax ervoor dat ze automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. En voor de veiligheid van de gebruiker gebeurt dat alleen als het system is uitgeschakeld. De update duurt slechts 10 seconden.
 
Strenge beveiliging tegen manipulatie
Ajax Systems doet al het mogelijke om manipulatie van de systemen te voorkomen. Zo worden firmware-bestanden voor de hub versleuteld opgeslagen op de Ajax Cloud-server.
De Hub maakt verbinding met de server met behulp van het eigen versleutelde protocol. Het authenticatie- en verificatiesysteem zorgen ervoor dat criminelen de server niet kunnen simuleren.
 
Extra controles.
De firmware van de Hub is versleuteld en voorzien van een controlesom. Als het firmware-bestand corrupt raakt (opzettelijk of als gevolg van transmissiefouten), wordt het genegeerd, omdat de controlesommen niet overeenkomen. Mocht een indringer het versleutelde firmware-bestand corrupt maken en de controlesom vervangen, dan zal de controlesom in het gedecodeerde firmware-bestand nog steeds niet overeenkomen met de handtekening en zal de Hub het updatebestand weigeren.
 
Sabotage uitsluiten
Het firmware-bestand kan hooguit worden uitgelezen vanuit het externe flashgeheugen van de hub. Het decoderen van dit bestand zal, met de mogelijkheden van moderne computers, duizenden jaren in beslag nemen, aldus Ajax Systems.

Dit draadloze Ajax alarmsysteem is ontwikkeld voor particuliere gebruikers en de kleine zakelijke markt.

Het design, in witte of zwarte uitvoering, past perfect in de stijlvolle interieurs van nu en kan, door een monteur van Van de Pavert Beveiliging, op elke gewenste plaats professioneel worden geïnstalleerd bij u thuis of in uw bedrijf. Aansluiten op de meldkamer, bediening per App en certificeren is uiteraard ook mogelijk.

Zie onze verdere informatie op deze website.