BORG versus VEB

Wat is het verschil tussen een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf en een VEB-erkend beveiligingsbedrijf?
 

Wat is de BORG? Het BORG-certificaat is een beveiligingskeurmerk van het CCV. Net als bij de VEB, moeten aangesloten bedrijven adviseren volgens de richtlijnen van de VRKI. Ook werken BORG-gecertificeerde bedrijven met de wet PBR en de BORG BRL. Beveiligingsbedrijven die gecertificeerd zijn om BORG certificaten uit te geven, worden jaarlijks middels een audit beoordeeld door een certificatie-instelling (CB&V, DEKRA, KIWA of CIBV) op levering van hun producten en of diensten. Bovendien zijn zij gecontroleerd op de bedrijfsprocessen, deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel. 

Wat is de VEB? Een door de  VEB erkend bedrijf wordt jaarlijks gecontroleerd en adviseert volgens de VRKI en de VEB 3 kwaliteitsregeling. De VEB coacht haar leden en zorgt er samen met inspecteurs voor dat de kwaliteit steeds weer verbetert. Naast de reguliere, jaarlijkse inspecties, wordt ieder VEB-erkend bedrijf eens in de drie jaar gecontroleerd door een onafhankelijke inspecteur. 

Zoals je hierboven kan lezen, hebben beide organisaties veel met elkaar gemeen. Zowel bij de BORG als bij de VEB ben je verzekerd van een beveiligingsadvies op maat. Ook verplichten beide organisaties aan aangesloten bedrijven om te werken volgens de VRKI 2.0.

Van de Pavert Beveiliging is zowel VEB-erkend als BORG gecertificeerd. 
 

Het BORG of VEB certificaat is een bewijs dat van de Pavert Beveiliging verklaart dat de installatie aan de minimale eisen volgens de vastgestelde risico klasse voldoet. Voor de verzekeraars is dit ook een garantie dat dit deel van de beveiliging volgens de meest recente VRKI is vastgesteld en is uitgevoerd.

Vraag uw verzekeraar vooraf of hun voorkeur naar BORG of VEB uit gaat. Bij twijfel mag uw verzekeraar altijd contact met ons opnemen.